Servertijd:

OlieveldNet als in het echte wereld, is degene die alle natuurlijke grondstoffen bezit de sterkste. Rivality is geen uitzondering. Door olievelden te veroveren is het mogelijk om je een strategisch voordeel te geven bij het helpen om de wereldheerschappij.


Een olieveld op de kaart

Op sommige plekken op de kaart zijn er olievelden. Een olieveld is een plek waar je meer olie kan verzamelen door er een speciale basis op te bouwen, die gespecialiseerd is in het pompen van olie. Wanneer je in het bezit bent van een olieveld ben je in staat om er hoogstens vier oliepompen op te bouwen, aangesloten op een pijplijn om een zo groot mogelijk olieproductie te creëren. Ook is er een olietank dat opgewaardeerd kan worden tot level 25. Er is ook een productiecentrum waarmee je het geld kan overmaken naar andere basissen zonder limieten. Dankzij een olieveld heb je een goede verbetering aan je economie.

De hoeveelheid olie in elke veld is verschillend, maar is nooit oneindig. Pas als je een olieveld veroverd zie je hoeveel olie er beschikbaar is. De hoeveelheid is onderverdeeld in vijf klassen:

Klas 1: Tot 500000 Liters
Klas 2: Tot 1000000 Liters
Klas 3: Tot 2000000 Liters
Klas 4: Tot 3000000 Liters
Klas 5: Meer dan 3000000 Liters

Een oliebasis veroveren.


Een olieveld dat door een ander speler is veroverd.

Om een olieveld te veroveren, moet je het met een generaal en met een normale aanval aanvallen totdat de productiecentrum helemaal vernietigd is. Als je een olieveld aanvalt zonder productiecentrum (met een normale aanval en met een generaal) ben jij de nieuwe eigenaar, als de generaal de aanval overleeft natuurlijk. Als je in een beginnersbescherming verkeert, dan verlies je dat zodra je een aanval uitvoert.

Wanneer al de olie op is

Als de olieveld helemaal leeg is gepompt, heb je de mogelijkheid om nog dieper te boren. Je kan dit maar een keer doen en het kost credits.

Wanneer de olieveld voor de tweede keer opgedroogd is, dan is het niet meer mogelijk om er nog meer olie uit te halen, maar je mag de basis wel houden. Onthoud wel dat een olieveld als een basis telt, en je maar een bepaald aantal basissen mag hebben.